سردار جعفری
دیدار با روحانی با هدف وحدت و انسجام بود
سردار جعفری فرمانده سپاه در یک گفت و گوی تلویزیونی از دیدار فرماندهان سپاه با رئیس جمهوری، کیفیت حضور نیروهای نظامی کشور در خارج از مرزها، توان موشکی و... سخن گفت.
وی درباره دیدار فرماندهان سپاه با رئیس جمهوری در ایام بعد از انتخابات ریاست جمهوری، گفت: "دغدغههایی بود که در ذهن فرماندهان سپاه ایجاد شده بود، بعد از انتخابات... در شرایط انتخابات که شرایط خاصی بود و متأسفانه نباید این شرایط ایجاد میشد، البته به نظر ما خیلی از دلسوزان اصلی نظام رنجش خاطری برایشان ایجاد شد از این فضایی که در انتخابات بود.شرایط بعد از انتخابات به گونهای شد که لازم بود چنین حرکتی انجام شود. بیشتر با این هدف یعنی هدف ایجاد وحدت و انسجام و جلوگیری از شکافی که بین نیروهای انقلاب احساس میشد که دارد پیش میآید، با برخی از شخصیتهای دیگر هم دیدار کردیم. از جمله با رئیس جمهوری دیدار و دغدغهها را مطرح کردیم و ایشان هم استقبال کردند. این موضوع جلسه بود."
وی در پاسخ به این سؤال که «جلسه تند و انتقادی نشد؟» گفت: "نه، جلسه خوبی بود. البته بحث انتقادی بود ولی در مجموع ایشان هم از این استقبال کردند، چون هدف مخلصانه بود و از روی اخلاص انجام گرفت. ایشان هم جواب مثبت دادند. تاکنون هم که خوب پیش میرود."
سردار جعفری با بیان اینکه بجز رئیس جمهوری با رؤسای دیگر قوا و برخی مسئولان دیگر هم این چنین جلساتی برگزار شده، گفت که پربارترین آنها دیدار با رئیس جمهوری بوده است.
فرمانده سپاه در خصوص کیفیت حضور نظامی ایران در خارج از مرزها توضیح داد که ما اصل کمکی که میکنیم کمک فکری و انتقال تجربه است و کمکهایی است که دولتهای مستقر در این کشورها از جمهوری اسلامی میخواهند "کمترین نوعش کمک نیروی انسانی است که ما انجام میدهیم"، آنها هم نیاز ندارند، چون خودشان رزمنده به اندازه کافی دارند و نیروی مردمی مسلح دارند، ولی ممکن است آموزش نداشته باشند و انتقال تجربه نیاز باشد که عمده کاری است که جمهوری اسلامی انجام میدهد. سلاح و امکانات هم طبیعی است که امر رایجی است و ما به کشورهای دوست و همسایه خود همانند دیگر کشورها بنا به درخواست دولتها کمک میکنیم، ما هم کمکهایی که از طرف آن دولتها درخواست شود، انجام میدهیم. ما هم هیچ ابایی از اینکه بگوییم کمک به دولتهایی میکنیم که دچار این مشکلات شدهاند، نداریم چون این را مبارزه واقعی با تروریسم میدانیم.
جعفری در پاسخ به این سؤال «در حوزه منطقهای برخی معتقد هستند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخصوص نیروی قدس بازویی برای عرصه سیاست خارجی ما است، در کنار وزارت امور خارجه قرار میگیرد. از این دو ابزار با هم و در کنار هم استفاده میکنیم. آیا چنین تحلیلی درست است؟ هماهنگیهای لازم در این زمینه وجود دارد؟» ،افزود:" بله. دقیقاً درست است چون دشمنان هدفشان ایجاد ناامنی و برهم زدن امنیت در این کشورهاست، از طریق توسعه گروههای تروریستی؛ نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم وظیفه این را دارد که به ملتهای منطقه بخصوص در رابطه با برقراری امنیت آنها کمک کند. به گفته سردار جعفری درخواستهای کمک از ایران از سوی بحرین وجود نداشته است."
فرمانده سپاه با اشاره به حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی گفت تأکیدی که حضرت آقا بعد از این ماجرا داشتند، برای برقراری موضوع امنیت اماکن حساس و حیاتی بود که تأکید بیشتری داشتند و هم بر موضوع اشراف اطلاعاتی تأکید داشتند. هماهنگیها در حال انجام است و انجام میگیرد. کارهای خوبی هم انجام شده و امیدواریم تکرار نشود.
وی درباره اینکه حمله موشکی به مقر تروریستها در سوریه، آیا بعد از حمله به مجلس بود یا از قبل در ذهن داشتید؟ گفت: "بعد از این اتفاق انجام شد و لطف و عنایت خداوند بود، چون همه مردم و ما دنبال انتقام و جبران این حادثه بودیم. این به ذهن ما رسید و با مشورتهایی که انجام دادیم، پیشنهاد را محضر حضرت آقا حدود چند روز قبل از آن دادیم. ایشان هم با ملاحظاتی که به مردم آسیب وارد نشود، با این شرط که به مردم آن منطقه آسیب نرسد، موافقت کردند.ما هم تلاش کردیم که چنین باشد. بیشتر از این میتوانستیم اقدام کنیم ولی به خاطر ملاحظات و توصیه رهبری در حد 6-5 موشک جواب اینها را دادیم. به لطف خدا موشکها دقیق هدایت و تلفات بسیار سنگینی به اینها وارد شد."
فرمانده سپاه درباره پیام موشکهای نقطه زن در این ماجرا هم توضیح داد که فکر میکنم بزرگترین پیام این بود که موشکهای جمهوری اسلامی از روی یک کشور دیگری به نام عراق عبور بکند و وارد کشور ثالثی به نام سوریه شود و در نقطه بسیار محدودی که 50 متر در 100 متر است، فرود بیاید.کسی این مسأله را باور نمیکرد که موشکهای جمهوری اسلامی و موشکهای سپاه نقطهزنی کند. چند سالی است این را اعلام کردیم که به این فناوری رسیدیم. الان نویدش را به همه مردم ایران میدهم که تقریباً تمامی موشکهای سپاه مجهز به این فناوری شده است.
سردار جعفری در پاسخ به این سؤال که «از توان موشکی که نقطه زنی بود و برای داعش استفاده شد ممکن است بار دیگر استفاده کنیم؟»، افزود:"بله. هر جایی که لازم باشد استفاده میکنیم بخصوص آنهایی که باید بفهمند و احساس تهدید از این توانمندی جمهوری اسلامی را کنند، این احساس را کردند." وی گفت یکی از نکاتی که من اشاره کردم این است که دشمن بخواهد این تحریمهای جدیدی که به بهانههای مختلف در عرصه دفاعی و تسلیحاتی و موشکی ایجاد کند، بدون تردید فشار خود را اجرایی کند، ما اعلام کردیم باید فاصله بگیرد؛ بخصوص امریکاییها ر باید از مرزهای ایران فاصله بگیرند و این را قبلاً اعلام کردیم. چون این چیزی نیست که با آن معامله کنیم و بخواهیم سر این مسأله کوتاه بیاییم.
وی درباره درخواستهای امریکاییها برای بازدید از مراکز نظامی هم گفت: "غیرت هیچ مسئولی در ایران، چه مسئول نظامی و چه مسئول سیاسی، اجازه نمیدهد که به بیگانه اجازه بازدید از مراکز نظامی را به بهانه موضوع هستهای بدهد. مطمئناً آنها مواجه میشوند، روزی که بخواهند فشار بیاورند، الان که در حد حرف این را میگویند. اگر روزی بخواهند فشار بیاورند که این کار انجام شود ایجاد وحدت و یکپارچگی و انسجام بین همه مسئولان و همه طیفهای سیاسی را مقابل این خواهند دید."
.
انتهای پیام /*